thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

De 5 beste templene i Bangkok

Bangkok har ca 300 templer og det kan være vanskelig å velge hvilket av de 300 du bør besøke i Bangkok. Her er guidens anbefaling.

Wat betyr tempel på Thai. 

templeribangkok1

1.Wat Phra Kaew 

Wat Phra Kaew ansees å være det viktigste tempel i Thailand og det mest besøkte tempel både for thaier og turister. Wat Phra Kaew hører til Grand Palace. Tempelet ble bygget i 1782. I hovedkapellet finnes Phra Kaew Morakot (Emerald Buddha)
Emerald Buddha har 3 forskjellige kostymer som er laget av ekte gull, diamanter, rubiner og safirerir Per i dag er kongefamilien fortsatt bruker Wat Phra Kaew i forskjellige buddhistiske seremonier.

 

OBS. Dersom dere skal dra til Wat Phra Kaew på egenhånd, pass dere for folk som prøver å lure dere med på tur til Grand Palace. Inngangsbilletter 500 THB og er åpen fra kl. 08.30. - 15.30. Om kongefamilien skal ha noen seremoni i Palace eller Wat Phra Kaew, da vil det være stengt fra kl. 13.00 og utover. Derfor er det lurt å besøke om morgenen.

 

Ønsker du å bli guidet med norsktalende guide til Wat Phar Kaew les om turen her

 

templeribangkok2

2. Wat Pho 

Bangkoks største tempel og berømt for sin enorme statue av den Liggende Buddha. Buddhaen er 46 meter lang og dekket av bladgull. Føttene er 3 meter lange og dekorert med perlemor.  Tempelet tilhørte Kong Rama den 1 og er 1 av de 6 royala førsteklasses tempeler i Thailand. Wat Pho tempelet er et meget detaljert arkitektonisk og bygget av fargerik porselen. Her finnes også den første thai-massasjeskolen.  Her kan du benytte anledningen til å få massasje av profesjonelle massører.Man må passe på å at skuldre og knær er dekket til. 

 

Les om guideturen til Wat Pho her.

templeribangkok3
3.Wat Arun 

Det høyeste Prang (khmer-stil tårn) i Thailand er et 67 meter høyt bygg i meru montain stil og dekorert med fargerik porselen. Wat Arun er også det mest kjente landemerke i Bangkok. På baksiden av 10 bath mynten er bilde av Wat Arun.

 

Tempelet tilhørte Kong Rama den 2 og er en av de 6 Royal førsteklasses templer i Thailand. Wat Arun ligger østsiden av Choa Phraya elven. man kan kryss elven med ferge fra Wat Pho til Wat Arun.

 

Turen kan kombineres med 2 templer 

 

templeribangkok4

4. Wat Traimit. 

Verdens største sittende buddha. Den er 5 meter høy og veier 5,5 tonn og er anerkjent fra Guinness rekordbok.  Buddha er over 700 år gammel.

Wat Traimit, tidligere kalt «Wat Samjeentai», som ble bygget av tre kinesiske kamerater for omtrent 150 år siden.  Da tempelet ble restaurert i 1937 og de skulle løfte den 5.5 tonn tunge buddhaen mistet de den i bakken og det oppsto sprekker i overflaten. Da oppdaget de ved en tilfeldighet at buddhaen var dekket med gull.  Etter dette kaller vi den The Golden Buddha og ligger ved Chinatown Yaowarat Market

 

Les mer om turen til Chinatown he

 

templeribangkok5

5. Wat Ben (Marmortempelet)

Wat Benjamaphopit er det vakreste marmortempelet i Thailand. Det ble reist i 1899 da Kong Chulalongkorn (Rama V, perioden 1868-1910) ønsket å bygge et tempel av italiensk marmor blant kongeboligene i Dusit Palace. Arkitekturen er et godt eksempel på tradisjonell thailandsk tempelstil fra 1900-tallet, men er samtidig påvirket av både kinesisk og europeisk arkitektur, i tillegg til den karakteristiske Khmer-stilen.

Inne i ordinasjonshallen (Ubosot) står det en kopi av den mest kjente thailandske Buddha-statuen, Phra Phuttha Chinnarat, som er reist i Sukhothai-stil. I tempelgalleriet er det i tillegg hele 52 Buddha-statuer som er laget i forskjellige delstater i Thailand. 

 

Du kan bestille turen til Wat Ben her 

 

Kanalturer : Ingenting er bedre avslutning på tempelbesøket enn å ta en kanalturer på ettermiddagen med mild bris og behagelig temperatur og en iskald øl i hånden.   

 

Les om anmeldelser fra nordmenn som har vært på tempeltur med meg her.

 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS