thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Hvor skal man reise til i Thailand om sommeren

Planleggerr du sommerferien til Thailand i sommermånedene juni, juli eller august og lurer på hvor familien skal reise for å sikre seg det beste været ? Når du får fristende tilbud på pakketur til Phuket/Krabi. Skal du da hoppe i det ? 

 

Her skal du få værfakta fra det thailandske meteorlogiske institutt og samt min egen erfaring, jeg er født og oppvokst i Sør-Thailand. 

Klimaet i Thailand er under påvirkning av monsunvindene i sesongene dvs sørvest monsunen og nordøst monsunen.  

været i Thailand 1

Sørvest monsunen

Starter i mai og bringer en strøm av varm fuktig luft fra det indiske hav mot Thailand. Dette forårsaker rikelig regn over hele landet, spesielt sørvestsiden av fjellene.  Sør-Thailands største regnskog ligger på vestsiden og heter Khaosok. De høye fjellene knytter sammen Phanga, Phuket og Krabi provinsen. Derfor er det ikke rart at det er her det regner mest i snitt i hele Thailand. 

Khaosok 2

Nedbøren i løpet av denne perioden er ikke bare forårsaket av sørvest monsunen  men også av Tropical Convergence Zone  ( Den intertropiske konvergenssonen) og tropiske sykloner (ITCZ) som produserer en stor mengde nedbør

 

Dvs. at i Phuket, Krabi og på Andamansiden er regntid fra mai til oktober. Hvilket betyr at det kan regne i mange dager i strekk dersom syklonen treffer eller du kan være heldig og få opphold hele uken, men det kan komme en kraftig regnskur som bare varer noen minutter, og så kommer solen tilbake.  Husk at det er høy luftfuktighet når det er over 25 grader. 

Phuket red flgg 3 

På denne tiden av året er det nedsatt pris på hotellene og mindre turister på disse stedene. Hvis du er glad i surfe eller kite i bølgene, da er dette tiden for dere. Det er vindsesong med høye bølger. Du må alltid sjekke fargene på flagget som badevaktene setter ut om du ønsker å svømme der i Phuket området. 

Å reise til Phuket og Krabi om sommer kan være gambling, du vet aldri. Er du heldig skinner solen  hele uken eller er du uheldig kan regnet bøtte ned. Andamansiden er best å reise til fra November - April. 

Freedom beach4

På den motsatte siden, på østkysten av Thailand  

I denne gulfen finner du  Koh Samui, Koh PhaNgan og Koh Tao samt  Mu koh Ang Thong National Marine Park. bildet av Saree Samui

På Koh Samui er det langt fra fjellsidene på fastlandet, derfor er det lite nedbør her. Siden øyene ligger i havet og det ikke er mye regnskog, er øygruppene varme og tørre. Her kan du reise nesten hele året. Jeg personlig kommer fra Suratthani provinsen.  Koh Tao, Koh Samui, Koh PhaNgan tilhører Suratthani provinsen, derfor kjenner jeg godt til været i denne regionen.  

Dersom du vil oppleve en øy uten vestlige turister, ta gjerne turen til Koh Phaluai. 

Koh Phaloui.5jpg

 

Dette er en jomfruøy i Thailand med ca. 300 innbyggere hvor alle er fiskere.  Les blogg om øyen her 

 

Nordøst monsunen

Denne siden har nordøst monsun som normalt starter  i midten av oktober og til midten av desember. Det betyr at de norske sommermånedene er best reise til disse stedene. Dagtemperaturen ligger mellom 28 og 35 grader

Her er det vindstille og mindre dager med regn. De som ønsker å snorkle eller dykke bør besøke Koh Tao som er en av Thailands beste  øyer å dykke rundt.  Les gjerne mer om Koh Tao her  Fra april til august er det den varmeste tiden her vest i Thailandbukta. 

Koh Nangyon 6

I Hua-Hin, Cha-am og Pak Nam Pran og andre steder i Thailandgulfen, som ligger skjermet av fastlandet er det mindre nedbør og det er her dere skal reise etter å ha landet i Bangkok.  Les gjerne mer om ukjente strender her. Bo gjerne et par netter før man reiser videre til øynene i Sør.

Thailand Pak Nam Pran Beach 7 

Reise til Thailand om sommeren 

Det kan hende du blir truffet av noen regndråper når du reise til Thailand om sommeren, men det er ikke så farlig. Regn i 25-30 grader er ikke kaldt for en nordmann og pleier vare en kort tid før solen er tilbake igjen. 

Thailand om sommeren kan absolutt anbefales, mindre turister og rimeligere hotell. Dere trenger bare å vite hvor dere skal, da kan dere nyte late dager i solen.  Det passer også å ta barn med til Thailand i juli måned. 

Rossi Rossukol Phansung  

 

Kilde fra Thailandske meteorologisk institutt (link til  https://www.tmd.go.th/en/archive/thailand_climate.pdf )

 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS