thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Khao Sok Nasjonalpark

Khao Sok Nasjonalpark er sør -Thailands største Nasjonalpark som ligger i Surat Thani provinsen.  Landarealet er på 739 kv.km og det inkluderer Ratchaphrahpa innsjø som er Thailands vakreste.   

 

Parken er et fantastisk jungelområde med en tropisk regnskog og er den største regnskogen i Sør-Thailand, og som er eldre og mer mangfoldig enn regnskogen i Amazonas. 

 

Terrenget er generelt kalkstensklipper, spesielt langs strendene.  Det er noen bratte klipper langs bredden som strekker seg opp i luften som et høyt tårn.  Det er ikke mye flate områder.  Skogen har svært rike grønne skoger på oppsiden av kanalene og kanalen Phasaeng. Kanalene kommer sammen fra den opprinnelige Phum dong kanalen. Dette er en av de store grenene til elven Tapi som er hovedelven i Suratthani. 

Det høyeste fjellet i området er 961 meter over havet, i gjennomsnitt er det ca 200 meter over havet.  Jorden er generelt en sandholdig og rød leire. Noe er av grus, men det finnes i mindretall. 

 

Ratchaprapha Dam (vannkraft produsent)

Ligger på nordsiden. Innsjøen er dannet av Ratchaprapha Dam.  Den 94 m høye Ratchaprapha Dam ble bygget i 1982 ved Khlong Saeng elven, en sideelv til Phum Duang elven med 162 øyer. Dette er øyer hvor vannet bryter gjennom kalksteinen.  Så dette blir en spektakulær utsikt over dammen. Innsjøen dekker et område på 165 kv.km.

Vannkraftproduksjonen i Ratchaprapha Dam er en av de viktigste strømkilder for befolkingen i sør Thailand.   

 

0 1288952329

 

 


arbrejungleptitLost in Paradise  

Ratchaprapa Dam området er vakkert med en fantastisk natur, fosser, grotter og kalksteinsklipper ruvende over vannbassenget. 

Overnatting på flytende hytter er en opplevelse i regnskogen med alle dens hemmeligheter. Nettene i regnskogen er fulle av lyder og om morgenen vekkes man av gibbonapene.

 

Nyt en stille morgenstund med en kjølig morgentåke.

En regnskog der dyr og planter har tilpasset seg en mørk og fuktig tilværelse på bakken, eller til et liv blant tretoppene der mektige grener skygger for solen og sikadenes summing skaper en magisk atmosfære.

 

Temperaturen og været  

Khaosok har kun 2 årstider, regntiden fra juni til oktober og den tørre årstiden fra desember til april.  Det å komme på besøk her i de forskjellige årstidene da får man oppleve litt av hvert.  

Sommer (den tørre årstid): Fra Desember- April er gjennomsnittstemperaturen 28 grader. Det er både varmt og høy luftfuktighet. Den beste tiden å dra på en jungelvandring for å utforske Bua Phut (Rafflesia kerrii) som er Thailands størst blomst og vokser i parken mellom november- feberer.  

Monsuntid (regntiden): Khaosok er påvirket av monsunen både fra det indiske hav og Stillehavet. Regnet begynner i slutten av april og varer frem til begynnelsen av desember. Til tross for dette, er parken mye vakrere å besøke, for da er det mye grønnere og det er mer vann i fossene når man vandrer i parken. 

Gjennomsnittlig nedbør gjennom hele året, 1636 mm.   

Gjennomsnittlig  årlig temperature er på 26 grader.

 

12

 

Thailand største blomst.  

Rafflesia kerrii Meijer (Bua Phut på Thai) er det vitenskapelige navnet og regnes som den største blomsten i verden med en diameter på ca 70-90 cm  og er en type parasitt som lever av saft fra røtter og stengler på en vinranke.  En enkel blomst som har en mørk rød eller rødbrun farge.  Denne kommer opp fra bakken under regntiden, og jordfuktigheten er høy fra mai til desember. Hvis du besøker parken fra desember- februar, da kan det være mulig du får se blomstene.  Men man må være i god form da blomstrer i dype daler og høye fjell  i jungelen med bratte veier for å komme frem. I tillegg til sin eksotiske flora, er Khao Sok bebodd av et bredt utvalg av dyr.

 


feubivouacptitVilt dyr i reservert jungel 

Khao Sok National Park er tilholdssted for mer enn 415 dyrearter.

De ville pattedyrene omfatter malaysisk Tapir, asiatisk elefant, Tiger, leoparder, Sambar hjort (hjortedyr), bjørn, Guar?, Banteng (villokse), Serow (antilope), villsvin, Gris Tailed Macaque (ape), Langur (ape), Hvite handed Gibbon, ekorn, Muntjak (rev), musedyr og cirka 180 lokale fuglearter som finnes her.  

Les om dypt jungel vandring her   

 

Planter

Tropisk regnskog, som er funnet i nesten 70 prosent av arealet som i stor grad er spredt i områder med mye fuktighet og tett vegetasjon.

Et meget høyt biologisk mangfold.  Området har sjeldne og begrenset geografiske planter. Dette er hjemmet til en spesiell palme (Palm Langkow på Thai) Rafflesia kerrii Meijer) (Bua Phut på Thai) (en av verdens største planter) Paphiopedilum orkide, osv

Et besøk til en av Thailands vakreste og bevarte regnskogområder. En tur som dette fortjener du som vil oppleve naturens hemmeligheter og få energi som vil gi deg fred og ro i sinnet. 

 

Dette praktfulle landskapet er fortsatt en av Thailands best bevarte hemmeligheter. 

 

Har du lyst å reise dit, sjekk vår jungeltur her 

 

 

 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS