thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Koh Phayam - Slik Thailand var på 70 tallet

Tanken som slår meg når båten legger til land på Koh Payam er at dette er akkurat som da jeg reiste på ferie til forskjellige øyer i Sør Thailand da jeg var liten. Bungalower av bambus, rasjonering av strøm og vann og telefondekningen er i beste fall mangelfull.

 

Det helt umulig å ikke finne roen, jeg kjenner at skuldrene senker seg med en gang. Koh Phayam er slik jeg kan tenke meg at Koh Samui var for 30 år siden, eller kanskje Koh Samet for 20 år siden.

 

 

I enden av Long Beach finner finnes en enkel bungalow helt nede på stranden. Eieren har bodd her i 30 år og forteller meg at de fleste bungalowene og restaurantenekun er åpent 4 mnd. i året. Resten av året så er det for det meste stengt og Koh Phayam er hva man kan kalle virkelig rolig. Det er begrenset med elektrisitet her og de fleste lavbudsjets resortene har strømrasjonering og man har kun strøm i bungalowen fra  kl.18 til 22-24.

 

Jeg tilbringer de første 2 nettene i bungalower til 300 Baht pr. natt og jeg må innrømme at mangelen på komfort og aircon veies opp mot det å kunne rusle ut i det asurblå havet tidlig om morgenen hvor jeg ligger og flyter på ryggen i vann som holder 28 grader mens man ser på soloppgangen

 

Koh Payam 2

Ingen 7-11, ATM maskiner, bil eller 24 timer strøm. Dette er et eksotisk tilbakeblikk den minimale levestilen.

 

Jeg kom hit som en thaiturist som de ikke er vant til å se på øyen, men jeg føler meg velkommen fra de lokale.  De er like blid og nysgjerrig på meg som snakker sør-Thailands dialekt og jeg er like nysgjerrig på å få vite om øyens historie.  

 

Jeg fikk inntrykk av at infrastrukturen ikke er helt på plass, så det gjør at folk er gjestfrie og hjelpsomme med hverandre. Det er lett å bli kjent med lokalbefolkningen når alle kjenner alle på øyen .

 

De fleste gjestehus og bungalower som jeg var på inspeksjon i hadde familien eiet tomtene siden 70-80 tallet og driver enkle gjestehus og bungalow på stranden for utlendinger

 

Det finnes ikke store kjedehoteller og det gjør dette til et sjarmerende sted med autentisk thaistil. Den lokale befolkningen er blide og lett å komme i kontakt med i forhold til mange andre turistøyer i Thailand somer blitt kommersielle turistdestinasjoner. Så den lille ekstra ¨gjestfriheten¨ er så sjarmerende at jeg som er Thai føler dette er Thailand før turistene kom. Her er lokale som driver både turistnæring og samtidig har plantasje som de lever av i lavsesongen. Bestille ditt autentiske 14 dager pakke til Koh payam her 

14741828 10153734459026599 1970512401 n

 

Hippi Bar eller Pirot of carribean 

Reggae bar on the beach. Et spektakulært kunstverk på Buffalo Bay som en mann bygger påHan har plukket tømmer på stranden som har drevet inn fra havet og bygger hippie baren. Han eier ikke strandtomt til baren sin, men har både bygget og drevet hippiebaren i over 10 år. Når du ser det for første gang, tenker du wow «Pirat of the Caribbean» ship.

 

 

 

 

 

 

Koh Phayam  uberørt tropikal øy tilbake på 70 tallet

Finnes det i Thailand som er så kjent reise disnajson at du gå på en strand kilomentervis før du treffe mennsker der, hvit strand masse kokosnatt plantasje på stranden uberører stranden. Svare Ja hvis det er det du lenger etter å kommer til Thailand å besøke våre uberøer og autentisk hvordan det var før på 70 tallet 

 

 

 

Koh Phayam i Ranong provice vest siden på andaman sea. 

Hvordan å komme hit 

Avreise fra Pak Nam Ranong Kai med speed båt med plass til mellom 25-50 personer. Det vil ta 40 minutter.  I høysesongen går speed båten mellom kl. 07-17 og stor båt 2 ganger om dagen kl.  09.30 og 15.00. 

 

Høysesong November-April 

Lavsesong Mai-Oktober 

 

Øyen er uten bilveier, kun veier for moped og traktor som frakter gjester til gjestehuset. Vi har pakketur hit så slipper dere bruke masse tid på å finne alt selv. Klikk her 

 

Det er strøm i de fleste bungalower fra kl. 18.00- 22.00 og noen få har strøm hele dagen. Dårlig internett og tlf dekning men True har dekning på hele øyen.

 

Mangroveskog i enden del av øya.  Her finnes det Thailandske oppvare fulgt Hornbills, apekatter som kommer til stranden, jungellyder, store gekkoer som lager lyd ved bungalowene. Her kan du dykke og snorkle til et stort og friskt korallrev.

 

Lokal befolkingen består av ca. 160 husholdninger som driver med cashunøtt plantasjer og gummitrær og kystfiske. 

 

Mogan eller  havet gyise. Mogan er folke sammen som bruke hånd å dykk ned å fange lopster.  

Koh Payam 3

 

Geografi 

Koh Phayam er 35 km2 stort og ligger 30 kilometer fra Ranong provinsen. Det tar ca. 2 timer med stor båt eller 40 minutter med speed båt fra fastlandet. Anbefaler å reise dit før øya blir utbygget med bilveier og hoteller. Vi på ThaiGuide.no tilbyr en pakke til denne perlen av en øy  i 14 dager  

 

Fly med NokAair 

Billig overnatting fra 150 THB til 8,000 TH

 

For en øy uten 7-11, minbank/ATM, strøm, kun noe få plasser som har åpent 24 timer, ingen bil. Stemmning gjør at folk prater og blir faktisk kjent med hverandre. 

 

Beach 

Det er 5 strender med 2 hovedstrender 

Ao Yai på Thai betyr største, bukten er 3 kilometer lang hvit strand hvor det finnes restaurant, barer og resort som ligger på stranden  

Ao  Khao kwai er den andre største stranden på øyen. Her finner du mange enkle restauranter, barer og hippie baren ligger her.

 

Sjek våre tilbudet til Koh Phayam ved å bo på bungalow ved vannet her 

 thaiguide1

 

Det er dette lille ekstra med ¨gjestsfrihet¨ og uberørt natur som gjør at Koh Phayam kommer til å bli en av mine favorittøyer. 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi


Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS