thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Koh Tao - Et paradis for snorkling og dykking.

Krystallklart grønt vann og en fantastisk frodig natur er det første som møter deg når du ser Koh Tao. Her kan du kan snorkle rett ut fra stranden hvor du kan se fisker i alle farger.

Koh Tao ligger på Tripadvisors liste over de 10 beste øyene i verden og Koh Tao ble også kåret til Asias beste øy av Tripadvisor. Det er det mange grunner til. Jeg har selv vært der mange ganger og synes det er like storslagent og vakkert hver eneste gang jeg kommer dit. Jeg vil gjerne vise nordmenn hvordan naturen på Koh Tao med sine bratte klipper og ville natur kan ligne på det norske kystlandskapet.

Koh Tao er en liten paradisøy. Den er ikke mer enn ca. 21 km lang, og hele øya er dekket av en frodig og grønn jungel. Koh Tao ligger i den thailandske gulfen og befinner seg cirka 70 km fra fastlandet ved bryggen i Chumphon og ca. 100 km fra bryggen i Suratthani.

Thailand Koh Tao Beach 10

For å komme seg dit kreves det litt god planlegging for at reisen ikke skal bli slitsom. Man kan kun komme seg til Koh Tao med båt. Det finnes 3 båtselskaper; Lomphrayah, Seatran og Songserm, samt en nattbåt som frakter turister. Disse har tilsammen kun fem avganger om dagen og en på natten. De båtene som er speedbåter har ikke så stor kapasitet og det er derfor veldig lurt å bestille billettene i forkant. Koh Tao er ikke så lett tilgjengelig, og det betyr færre turister enn på de større øyene Koh Samui og Koh Pha-Ngan.

 

Thailand Koh Tao Snorkling 44Beste snorkleopplevelsen i Thailand

Ut fra min egen erfaring med snorkling rundt på mange øyer i sør-Thailand så kan jeg si at Koh Tao er den desidert BESTE snorkleøya! Her er vannet grønt og krystallklart. Hundrevis av fisker kan ses fra overflaten, og det er fantastiske korallrev rundt hele øya. På de andre øyene i Thailand må man som regel ut på en lang båttur når man skal snorkle, men på Koh Tao åpenbarer det seg en fantastisk undervannsverden med en gang du setter foten i vannet. Det er et must å leie en longtail-båt for en dag og dra på snorkletur.

Dykkeparadiset Koh Tao

Her på øya finnes det rundt 45-50 dykkerskoler hvor man kan ta dykkersertifikat. Koh Tao er kjent for dykking i verdensklasse og er det største senteret for dykkerskoler i Thailand. De fleste resortene her tilbyr dykkerkurs og man finner dykkerskoler på hvert hjørne. Om du aldri har dykket før så er dette et av de beste stedene for å lære 

Fest og uteliv på Koh Tao

På hovedstranden Sairee Beach finner du barer, puber og «fireworks on the beach», men stemningen er relativt rolig da de fleste her er dykkerelever som skal opp tidlig neste morgen for å dykke.
 

thailand koh tao beaches 06

 

Overnatting på Koh Tao

På Koh Tao finner man ikke store hotellkjeder, men alt fra vandrerhjem til luksusresorter. Det er lokalbefolkningen som driver resortene og annen turistrettet virksomhet, og de leier inn burmesere som arbeidere. Ikke alle overnattingssteder tilbyr 24 timers strøm og i løpet av sommersesongen kan de noen ganger gå tom for ferskvann. Jeg anbefaler derfor at man bor på en resort som har godt med vann og egen strømforsyning. De har da egne strømaggregater og en tankbåt som bringer ferskvann fra fastlandet når det trengs.
 
Ønsker dere det lille ekstra når dere besøker Koh Tao så kan dere ta en titt på vår luksuspakke i Thailand.
 

Veier og moped

Jeg er vant til å kjøre moped og kjører overalt i Thailand, men Koh Tao er ikke stedet for nybegynnere når det gjelder å kjøre moped. Noen veier er kun kjørbare med firhjulstrekkere. Veiene er laget av betong og grus, de er ganske bratte og ikke alle er ferdig utviklet. Noen veier er like bratte og svingete som den svarte løypen i slalåmbakken hjemme i Norge. På grunn av disse kronglete veiene koster det litt mer å ta taxi her enn på fastlandet. Mitt råd når du er ute og kjører moped er å ta det rolig, holde deg godt til venstre og snu når veien ser for dårlig ut. Det vil alltid være din skyld hvis du kommer ut for et uhell og selv en liten skramme på mopeden kan koste deg dyrt når du skal levere den tilbake til utleiefirmaet.
 

Klima

Koh Tao er en øy man bør reise til i 10 av årets måneder. Det er monsun fra midten av oktober til midten av desember og da regner det. Resten av året er det varmt og tørt og med temperaturer opp mot 35 grader. Selv om det er høy luftfuktighet og varmt blir det ikke for varmt på grunn av den svake brisen på øya. Det er heller ikke så høye bølger her så det er perfekt for kajakking og andre padleaktiviteter. Det blir litt som å padle på overflaten av et akvarium.
 

thailand koh tao beaches 05Strender på Koh Tao

Koh Tao har 3 hovedstrender som er lett tilgjengelig med moped, men det fins også mange små bukter og strender rundt på øya. Ofte kan du få en strand helt for deg selv fordi mange velger å ikke dra akkurat dit pga vanskelig fremkommelighet. Det beste er å leie en longtail-båt og dra ut for å utforske.

 

Sairee Beach

Dette er hovedstranden, en 1.7 km lang hvit sandstrand på vestsiden av Koh Tao. Her finner du alt: Dykkerskoler, bungalower, puber, barer og restauranter. Dette er den sentrale stranden for ungdom og backpackere. Nordspissen av Sairee Beach er litt roligere enn den sentrale delen. En perfekt start på kvelden er å ta en drink på en av strandbarene her. Pass på å være der litt før kl 18.00 slik at dere får med dere solnedgangen.
 

Mae Haad

Dette er stedet for øyas hovedbrygge og er her de fleste båtene ankommer. Her finner du mange offentlige kontorer, bank og postkontor, mopedleie og gjestehus. Selv om stedet også har restauranter og butikker er det vanligvis bare et sted man oppholder seg ved ankomst og avgang.
 

Cholok Bann Kao

Dette er den tredje største stranda og ligger på sørsiden av Koh Tao. Den er roligere enn Sairee Beach, godt utbygget og har det meste av fasiliteter som gjestehus, restauranter og butikker.
 

Jansom Bay

En privat liten bukt som er perfekt for snorkling. Krystallklart grønt vann og 10 minutter å gå fra bryggen i Mae Haad.
 

Sai Nuan Bay

Koh Taos beste hemmelighet? Dette er en sjarmerende liten øy som ennå ikke har blitt utviklet med store vestlige hotellkjeder. Kom dere hit før Koh Tao blir overutviklet som mange mener Koh Samui og Koh Pha-Ngan har blitt. Hit kommer man ved å gå fra Jansom Bay eller man tar en longtail-båt. Få turister og en perfekt avslappet atmosfære.
 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

 

 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS