thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Pakkeliste for ferie i Thailand

Hvilke ting bør du pakke og er lurt å ta med fra Norge til Thailand når man skal ha ferie her. 

Bildet fra Koh Payam 

Her er sjekklisten.

 

uvkrem1. Solkrem best å kjøpe fra Taxfree i Norge. Thailand selger vi mest Nivea og mange dem har innhold whitening på solkrem. Vi thaier ønsker å være bleke i huden. Det gjelder også såpe, body lotion og ansiktskrem som ofte inneholder whitening, så pass på når du skal kjøpe disse produktene. 

 

2. Barberhøvel og barberblad spesielt for damer er det lite utvalg på, det finnes mest for menn i butikkene.Thailands kvinner pleier ikke å barbere leggene sine, derfor er det veldig lite utvalg for kvinner.

 

3. Tampong  Det er ikke så populært for damer I Thailand å bruke tampong, derfor er det

lite utvalg i butikkene. 

 

4. Kondom Obs! Hahaha. Dette kan bli sett på som litt rart, men sannheten er at dette er viktig. Om du først skal ha det litt intimt, uansett hvem det er med, så bør du ha med dette hjemmefra Det er rett og slett fordi at du vanskelig kan finne en som passer deg, da størrelsesvariasjonen er annerledes i Asia. 

 

myggspray5. Myggspray kan du ta med hvis du har hjemme, ellers får du kjøpe det her i butikkene. Mygg pleier å komme etter solnedgang fra kl 18.00- 20.00. Ta myggspray med når du skal ut om kvelden.

 6.Ekstra Telephone. Det kan være lurt å ta med en gammel telefon (min. 3G) fra Norge hvis du vil ha kontantkort med eget thainummer.Da blir det mye billigere å ringe hjem eller til andre i Thailand. Det er best å kjøp kontant turist simkort på flyplassen via True, AIS eller Dtac. Da kan personale hjelpe deg med registrering. Du må fremvise pass. Man kan kjøpe påfyll til sim kortet på de fleste 7-11. 

 

7.Ekstra stikkontakt/skjøteledning. Strømmen i Thailand er på 220 volt. Hotellene pleier kun å ha 1-2 stikkontakter på veggene. Derfor kan det være veldig lurt å ha ekstra skjøteledning til f.eks. til å lade mobil e.l.

 

8. Lommelykt kan være kjekt å ha dersom du skal reise til mindre øyer og steder i Thailand hvor det er dårlig med veilys.

 

Les også om hvordan du ungår  ikke blir lurt i Bangkok 

 

9. Medisiner er egentlig ikke så vanskelig å få kjøpe på Apotek uten resept, men det beste er å ta det med for sikkerhetsskyld. Spesielt magemedisiner som Imodium kan være bra å ha med 

 

makrell10. Gaver fra Norge. Hvis du vil gi gave til personer fra Thailand som du kjenner, vet jeg de blir glad for makrell i tomat og jordbærsyltetøy med masse bær. Dette er ting som er billig og lett å ta med seg.

 

Servise med mønster og konfekt. Røkt norsk laks er også veldig populært.

Eventuelle bør ikke sendes med håndbagasjen grunnet temperaturen inne i flyet.

 

 

 

 

 

 

Hva med en guidet tur i Bangkok for å se palasser? Sjekk ut turen ved å trykke her.  

 

 

Andre ting bør sjekke 

 

Reiseforsikring: 

dobbeltsjekk om reiseforsikringskortet står i ditt navn.  Hvis det skulle skje et uhell, eller du blir syk, da vil personalet på sykehuset  se at du har forsikring. Hvis du har kort som bare har forsikringsselskapets navn, kan det lage problemer for personalet på sykehuset. 

 

Uttak av penger

Jeg vet at på Gardermoen finnes minibank som du kan ta ut Thailandske baht. (sedler)

Men jeg anbefaler at du tar ut Thailandske penger når dere lander i Thailand. Det finnes mange minibanker som vi kaller ATM på flyplassen. Thailandske banker tar 200  Baht (50 kr) i gebyr, så det lønner seg å ta litt penger ut fra minibank om gangen. Du kan ta opptil 30.000 baht (7500 kr) men ikke alle ATM har max grense opptil 30.000 baht men hvertfall 20.000 baht  kan du ta ut.

Skriv ut flybilletter og hotell reservasjon. Det kan hende myndighetene spør om dette. Det kan også være greit å ha hvis du skal ta taxi.   

 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB). 

 

På forhånd takk.

Guide Rossi 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS