thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Thailands ukjente strender

Litt over 30 minutter syd for Hua Hin ligger en idyllisk og fredfull strand som ennå ikke er blitt oppdaget av mange vestlige turister. Byen heter Ban Pak Nam Pran som er en fiskerlandsby, og stranden er kjent som Pak Nam Pran eller Pranburi beach.

Ukjent strand 30 minutter syd for Hua Hin

Her finner du ikke parasoller og solsenger til leie, noe som er et vanlig syn i strandbyer i Thailand. Du kan spasere langs hele stranden uten å møte på en eneste vestlig turist. Du føler virkelig at du har hele stranden for deg selv. Langs stranden går det en asfaltert strandpromenade (beach road). Dette er en perfekt vei for en sykkeltur langs stranden eller for å gå til noen av nabostrendene. Her er det også veldig lite trafikk i forhold til Cha-Am og Hua Hin.

 

Pak nam pran 20xFiskerlandsbyen og de lokale sjømatprodusentene

Ban Pak Nam Pran starter der Pranburi-elven renner ut i havet. Lokalbefolkningen arbeider for det meste med fiskeri. Mennene er ute og fisker om natten og er ikke tilbake før tidlig på morgenkvisten, mens de fleste kvinnene jobber på dagtid med foredling av sjømaten som er fisket i løpet av natten.

Tørket blekksprut er den lokale delikatessen som thaier vil kjøpe når de kommer hit. Her fins mange små familiebedrifter som produserer tørket blekksprut og annen sjømat.

Etter at de tar imot fersk blekksprut fra fiskebåten så renses den og blir lagt på tørkebrett for å soltørke i et døgn før den pakkes og sendes videre. Folk her er veldig vennlige, og hvis du vil se hvordan de lokale jobber så er det aldri noe problem å få komme inn. Her får man virkelig et godt innblikk i hvordan livet i en thailandsk fiskerlandsby er og hvordan de lokale thaiene lever.

Kitesurfing

Pak Nam Pran er kjent som det beste stedet for kitesurfing i Thailand. Kitesesongen er fra november til mai, med mars og april som de beste månedene. Det er også på denne tiden at Kite Tour Asia, det offisielle Asiatiske kitesurfingmesterskapet har stopp her. Da myldrer det av fargerike kiter på havet og kitere fra hele verden kommer for å delta. 

 

Mat og restauranter
I Pak Nam Pran er det veldig mange gode thailandske restauranter som har spesialisert seg på sjømat. Mange av restaurantene her har fått gode anmeldelser i thailandske aviser og media. Det er hit thaiene selv drar når de vil spise god sjømat. Her finner du ingen skandinaviske menyer og du vil ofte være den eneste vestlige turisten på restauranten.


Overnatting
Hovedgruppen av turister som besøker Pak Nam Pran er velstående thaier som bor i Bangkok og som kommer hit i helgene med familien for å slappe av. Dette gjør at helgene her kan være litt hektiske, og du vil se thailandske familier som synger karaoke og har barbecue langs hele stranden. I ukedagene fra mandag til fredag er det helt stille.

I Pak Nam Pran finner du alt fra helt enkel overnatting til 700-800 baht per natt til luksuriøse boutique-resorter med fantastisk beliggenhet på stranden og all den luksus du kan drømme om. De fleste resortene som ligger på stranden er små og består av noen få bungalower eller små gjestehus med noen få rom. Drømmer du om å nyte frokosten din i stillhet mens du hører bølgene skvulpe så er Pak Nam Pran absolutt stedet for deg.

 

Det meste her stenger kl 22.00 på kvelden og det finnes ingen diskoteker eller girly bars, så er du en festløve så er ikke dette stedet for deg. Men setter du pris på vakker natur, ro og fred og fantastisk sjømat så kan du ta en titt på en av våre pakketurer som går til Pak Nam Pran her.

 

Hvem passer dette for?

 

  • Barnefamilier som ønsker en fredfylt strand uten mas fra selgere, bamseklubber og en himmel skjult av parasoller.
  • Noen som vil ha tid for seg selv og komme seg vekk fra stress og mas.
  • Romantiske par.
  • De som drømmer om å leie en bungalow på stranden med hengekøye og egen privat pool.
  • De som hater å reise til den andre siden av jordkloden bare for å finne ut at menyen står på norsk/svensk.
  • De som elsker å kite. Pak Nam Pran er regnet som det beste kitesurfing-stedet i hele Thailand.


Hvordan komme hit?

Det tar ca. 3,5 timer å kjøre fra Bangkok. En liten kjøretur fra flyplassen og du finner kilometervis med øde og ukjente strender.

Som dere ser på bildene og videoen så er dette et vidunderlig sted som jeg anbefaler alle å besøke en gang.

 

 

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS