thaiguide no white 150


Opplev Thailand med statsautorisert

norsktalende guide

Ring oss på skype:

arrow down

Top 10 One night i Bangkok

Har du en natt i Bangkok og lurer på hva du skal bruke kvelden til? Hvor man skal gå og hva man skal velge? 

 

Her er topp 10 listen med alt fra underholdning, spiseplasser, middagscruise, nattmarket og festesteder. Du finner forslag for backpackere, par og barnefamilier samt hva man bør være oppmerksom på, på noen av stedene. 

1. Middagscruise på Chao Phraya elven 

Den beste måten å oppleve "Bangkok By Night"  er med elvecruise-middag. Romantiske omgivelser og en koselig kveld med musikk, god mat og drikke ombord.  Cruiset seiler forbi de viktigste kulturelle bygningene, flotte broer, templer og Palace. Det er mange cruiseselskaper, men det mest luksuriøse med underholdning om bord, er Wonderfull Perl. Det beste er å bestille tidlig slik du kan sikre deg bord ute på dekk og nyte den lette kveldbrisen. Båten seiler i 2 timer med avreise fra River City kl. 19.20 - 21.30. Bestill bord her.

 

1

 

2. Kulturkveld Sima Niramit

Showet presenterer Thailands historie, kunst, kultur og kongedømmet Siam. Med over 150 utøvere og med over 500 kostymer. Spektakulær presentasjon i verdensklasse. I tillegg har det blitt satt opp Thai hus som om det var en virkelig landsby. Landsbyen består av 4 deler fra Thailand, som alle er forskjellige.Tilbring en kveld med middag og showet på Siam Niramitt. Både barn og voksne vil få det gøy med det spektakulære showet og kostymene. Vær tidlig med å bestille så vi kan sikre deg gode plasser. Bestill billetter her  

 

2

 

 

3. Calypso Kabaret - et kultursjokk 

Om du reiser til Paris er Moulin Rouge et show som er en selvfølge å få med seg. Thailands svar på dette med en twist, er Calypso Kabaret. Dette er et spektakulært show med mange vakre menn! Calypso Cabaret er Bangkoks mest berømte show hvor ladyboyer (Transkjønnede menn) viser en ekte fargerik ekstravaganse av talent. Dette er et barnevennlig sted hvor dere kan spise middag før showet. Bestill billetter her

 

3

 

 

4. Bar på takterrasse

Det er en opplevelse i seg selv å være høyt oppe i en bygning på 40-85 etasjer. Her kjenner du frisk luft og får en fantastisk utsikt over Bangkok. 

Bangkok har over 20 takterrassebarer. De fleste har en slags dress code policy slik at sandaler og shorts ikke er tillatt. 

 

Jeg selv har vært på mange takterrassebarer i Bangkok.  Personlig synes jeg Cielo Sky Bar er den beste på grunn av hyggelig priser. Her kan du ta fantastiske bilder av solnedgangen. På mange av de andre takterrassebarene kan du ikke se solnedgangen da andre bygninger ligger tett i tett i byen. Du kan kombinere en kveld med gatemat og avslutte med en god middag på takterrassen. Se guidetur her

 

 

4

 

5. Gatemat i Chinatown 

Gatematen i chinatown er verdenskjent. Om du har vært i Thailand i et par dager og magen er blitt vant til thailandske bakterier da anbefaler jeg å prøve gatematen.

 

I Chinatown selger de maten langs fortauene. De er kjent for bland annet retter som, shark fin, (haifinne) suppe, kylling satay og stekte noodler. Det bør prøves.  Jeg tilbyr 4 timers kveldsguidetur til Chinatown. Her får du matprøver og blir forklart om matkulturene. Sjekk turmulighet her

 

 

5

 

 

6 Khaosan Road - underholdningsgate 

 

Personlig liker jeg å dra til Khaosan Road for underholdning og for å se alle backpackere fra hele verden samlet på et sted. Drikkevarene pleier å være litt billigere enn i Sukhumvit området.  

 

Khaosan Road er en ca. 500 meter lang gate som omgjøres til gågate på kveldstid. Her er ungdommelig stemning med mange barer, livemusikk og mange diskoteker.  Det er like mange restauranter og butikker for shopping, du kan også få fotmassasje midt i gaten. Dette er en gøy underholdningsgate med ingen Thai kulturer du ser enn  de festglade unge backpackere. 

 

Dette er den gaten med mest turister i hele Bangkok. En ca. 500 meter lang gate full av utlendinger. 

 

 

6

7 Sukhumvit Road 

På Sukhumvit Road er det mange sidegater som vi kaller Soi. Her finner du mange restauranter og barer som ligger gjemt i sidegatene. 

Sukhumvit Soi 11 er en gate som du finner gatemat, restauranter med livemusikk og engelske fotballpuber. Du kan spise middag på hotell og takterrassebar. Det er fin stemning i Soi 11 for barnefamilier som vil se litt på livet. 

Nattmarked i Sukhumvit med boder i rekker mellom Sukhumvit Soi 3 rundt Nana til Asok. Markedet er åpent fra  kl. 18.00 -24.00. Her kan du handle suvenirer og fake produkter.   

 

 Les artikkelen om pakkeliste for ferie i Thailand her 

 

For partyløver 

Sukhumvit Soi 21 og 23 kalles Cowboy Soi.  Dette er festestedet hvor det finnes diskotek, go-go barer og puber i rekke og rad.

I Sukhumvit Soi 4, som vi kaller Nana,  er det en lang rekke barer både i friluft og innelukket med høy stemning fult av mannfolk. 

Begge er på en måte en slags Red Light Districts i Sukhumvitområdet. 

 

7

8 Riverside  

Dette er et populært sted for ungdom å samle seg på kveldstid. Der er butikker, restauranter, fotballpuber, barer og pariserhjul på samme sted. 

 

Asiatique Riverfront har en god blanding  for både shopping og spiseplasser. Om jeg skal sammenligne med noe, da tenker jeg på Aker brygge i Oslo,  hvor det er mange restauranter som ligger langs bryggen. Calypso Kabaret ligger også her  

 

Hvordan å komme seg dit 

Ta BTS Skytrain til Saphantasin  og der er det gratis shuttle båt til Asiatique Riverfront.

 

Bilde8

9 Nightmarked

 

På dette markedet vil du se mest thaier og befinner seg rett ut fra turisthotellene. Vi kaller dette  Train Night Market Ratchada, på Thai sier vi

 

 

Talat Nut Rotfri. Det ligger på baksiden av Esplanade Shopping senter og er åpen torsdag - søndag 17.00 - 24.00 . Her vil du oppleve livemusikk, sko, klær, håndlagete varer, kunst, hjemmedekorasjoner og gatemat. Du vil se varer som er typisk turistsuvenirer. Dette er et morsomt sted å være dersom du helst vil se det lokale nattmarked og som ikke er et stort shoppingsenter. 

 

Hvordan komme seg dit 

Ta MRT, (undergrunn) til  stasjon  “Thailand Cultural Center”  gå mot Esplanade Shoppingsenter.

 

 

9

 

10 Patpong 

 

Dette er både nattmarked og Red Light Districts¨ i samme gate. På nattmarkedet selger de mest suvenirer til turister. Her finnes barer, go-og-bar, puber i rekke og rad, samt mange som vil prøve å lure deg inn for å se sex-show.  Her er det størst sjanse for turister til å bli lurt inn for å se et motbydelig kvinneshow og må betale dyrt for en drink der inne.

 

Patpong er IKKE stedet du tar med dine barn på rundtur. 

 

Les også hvordan du unngår å bli lurt i Bangkok. 

 

 

10

 

Som du ser er det mange måter å tilbringe en kveld i Bangkok.  Min anbefaling for å oppleve Bangkok By Night i et rolig tempo er å ta et middagscruise. Det koster litt, men er  verdt det.  Du kan sitte oppe på dekk i 25 grader, og nyte god mat og drikke. Det er også mulig og ta seg en svingom til god musikk. Det er ikke mange byer i verden som kan tilby middagscruise hvor du kan sitte ute hele kvelden. 

En natt i Bangkok er kanskje ikke nok, du bør være her i 2-3 netter for å få oppleve byen

 

11

Spandere en kaffe på meg? (Klikke https://pay.sn/tgn2015/100/kaffe)

 

Det å lage en reiseblogg for å gi dere tips og triks er tidkrevende. Siden jeg ikke legger inn annonser eller Affiliate-links, hadde jeg satt pris på om du kunne spandert en kaffe på meg (100THB).

På forhånd takk.

Guide Rossi

 

Oslo

Følg Thaiguide.no på:

Bangkok

thaiguide white small

ThaiGuide Norway Co.,Ltd. 
75/87 Sukhumvit soi 85 Sukhumvit Road.
Bang Chak, Phra Khanong 
Bangkok 10260 Thailand
Tlf +66 2 004 4720
Mob +66 81 270 1720
Skype : Thaiguide.no

Utviklet av FlashMedia AS